Első emelő

vissza a főoldalra

Könnyedén illeszkedik a teleszkópok alján lévő furatokba.

Állítható szélesség és magasság! (17"-os 19"-os elsőkerék,és eltérö magasságú teleszkóp esetén egyaránt használható)

Szinterezett felület, nagy átmérőjű 10cm-es kerekek,nagy terhelhetőség

A hátsó emelőre helyezett (enélkül SOHA ne használjuk az elsőemelőt ) motor teleszkópjaihoz állítsuk be az emelőfejek magasságát.

A teljesen betekert félgömbfejű csavarok 17”os egyforma villaszárú motorhoz jók.

19”os kerékhez mindkét csavart tekerjük ki kb 2,5cm-re.(+a különbség, ha van)

Ha a két villa alja a tengely közepétől nem egyforma távolságra van, a különbséget állítsuk be a megfelelő oldali csavar kitekerésével.

Miután a magasságot beállítottuk(kontra anyákat meg kell húzni!), állítsuk be a szélességet.

(a kereszttartó csavarját fel kell lazítani)

(új videó kell, alig játsza le valami)

Illesszük az emelö félgömbjeit a villa alján lévö lukakba. Két kézzel a motort megfogva lépjünk óvatosan az emelő kereszttartójára úgy, hogy az emelő bebillenjen a motor alá. Figyelni kell arra, hogy ne a motor jöjjön előre, hanem az emelő teteje álljon és a kerekek menjenek befelé a motor alá, ugyanis ha előre sokat mozdul a motor akár le is billenhet a hátsó emelőről. Ha valamelyik villa alatt lötyög az emelő félgömbfejű csavarja, állítsunk utána és rögzítsük a magasságot a vékony ellenanyákkal. Óvatosan, felváltva a két oldal csavarjainak a tekerésével még pár cm-t emelhetünk ha szükséges. A csavarokat maximum 5cm-t tekerhetjük ki. Szerelésnél a csavarokat még az emelés előtt lazítsuk meg, összeszereléskor pedig az emelőről levéve húzzuk meg. Egy komolyabban meghúzott tengely lazításakor szélsőséges esetben akár le is ugorhat a félgömbről az egyik elsővilla, de ez a hátsóemelő miatt nem vezethet eldöléshez. Kerék kiszereléskor általában érdemesebb inkább a sárvédőt levenni, és a féknyergeket fent hagyni (típustól függően). Ebben az esetben (miután a tengelyt kivettük) előrehúzva a kereket annyira, hogy a tárcsáról lejöjjön a nyereg, a féknyerget ki tudjuk fordítani a felniből.